BJF Educatieprogramma

     

Voor kinderen op basisscholen

De BJF geeft sinds 2012 presentaties op basisscholen. Ons doel is om informatie te geven over het essentiële belang van het Amazone regenwoud en de Cerrado savanne voor onze eigen toekomst.

Deze twee ecosystemen zijn niet alleen van levensbelang voor de toekomst van kinderen, maar zijn ook het leefgebied van de zwarte jaguar, ons symbool. Als we het ‘thuis’ van de jaguar redden, redden we ook onze eigen toekomst. Met praktische voorbeelden en video-animaties geven we kinderen tussen de 9 en 11 jaar een speciale presentatie over de Black Jaguar Foundation.

Wat we ervaren is dat kinderen ondanks hun jonge leeftijd al zo veel weten over de kwetsbaarheid van onze aarde. Bovendien zijn kinderen heel actiegericht om mee te helpen aan het beschermen van de aarde.

Tekenwedstrijd
Om bewust te worden van de invloed die de mens op de natuur heeft, vragen we kinderen een tekening te maken over wat ze tijdens de presentatie van de BJF hebben geleerd. De winnende tekening wordt gefotografeerd naast een echte jaguar en ingelijst!

Betrokkenheid basisscholen
Uw school heeft de mogelijkheid kinderen te betrekken bij het doel van de Black Jaguar Foundation. Hoe? Door fondsen te werven om een beeldje van de black jaguar te adopteren of in bezit te krijgen als onderdeel van onze ‘laatste 600’-campagne.


 

 
 

 

Voorbeeld: de winnende tekening Europaschool - Amsterdam
Prijsuitreiking aan de winnaar... en de hele klas!